April 15, 2017 nazmabegumjhuma

Upwork Test answers for Google Analytics 2017

175 Test answers for Google Analytics 2017

Google Analytics

1. What is SEM

Answers:

• Search Engine Marketing

• Source e-commerce mailings

• Same Entry Market

• Source Entrance Medium

2. A pageview is:

Answers:

• A unique visit to your site

• A visit to your site

• A repeat visit to your site

• An instance of a page being loaded by a browser

3. What is Per Visit Value?

Answers:

• Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Profit divided by Revenue.

• None.

• Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Revenue divided by Visits.

• Per Visit Value is the average value (based on ecommerce revenue) of a visit to your site. Calculated as Revenue divided by Conversions.

4. _addTrans() can take several arguments.  Which are required?

Answers:

• Order ID and value

• Value and tax

• Order ID and country

• City and state

• Order ID and tax

5. What does the check status link do?

Answers:

• Verifies that your profiles are set up correctly

• Verifies that the html of your page is validated

• Attempts to verify that the tracking code has been installed on your site

• Verifies that the report information has been updated for that day

6. Which of these is generally not considered a page?

Answers:

• HTML file

• CGI generated file

• Plain text

• JPEG file

7. Which report shows entrance and previous pages along with exit and next pages?

Answers:

• Navigation Summary

• Top Exit Pages Report

• Top Entrance Pages Report

• This needs to be created as a custom report

8. You can display the visit overview chart by days, months and...?

Answers:

• Weeks

• Seconds

• Years

9. Google Analytics calls key performance indicators "goals" and allows you 20 of them per profile.  True or False?

Answers:

• False

• True

10. How does Google Analytics affect the performance of your website?

Answers:

• It validates the html of your site, improving performance

• It makes load speed slower

• It does not affect the performance

• It makes load speed faster

11. Which is NOT a traffic source report option?

Answers:

• Search Engine Traffic

• Direct Traffic

• Referral Traffic

• Social Compatibility Traffic

12. Google Analytics does not track which type of traffic?

Answers:

• Referral traffic from sites not using Google Analytics

• Referrals from social media sites

• None of these

• Search Engine traffic

13. Google Analytics...

Answers:

• is a tools that provide news,current economy statistic and also a number of visitor.

• is a tools that measure your number of visitors as well as tracking social networking sites and applications.

• is a service by google that provide advertisement only

• is a service provided by google to add more visitor

• is a tools that measure your number of visitor based only on visitor’s location

14. What tool is used to track web-enabled phones?

Answers:

• Mobile Tracking

• GPS

15. Can you convert Google Analytics data directly to PDF?

Answers:

• Yes, but export conversion to PDF is limited to an annual quota based on subscription level.

• No. Data can only be exported as a .CSV or MS Word file.

• No. Data can only be exported as a .CSV file.

• No. Data can only be exported as a .CSV or .XLS file.

• Yes.

16. To use the Analytics data export API, you must have:

Answers:

• A special designation from Google allowing you to use the API

• Multiple Google Analytics accounts

• A Google Analytics account and access to the profile being tracked

• A corporate Google Analytics profile

17. How do you change the date range in your reports?

Answers:

• Add a new profile

• Update your tracking code

• Sign in on multiple days

• Use the calendar tab

18. What is a Cookie?

Answers:

• The main form of currency on Sesame Street.

• A piece of html that is installed along with Google Analytics tracking code

• A small amount of text data given to a web browser by a web server

• It validates the html of your site, improving performance

19. Google Analytics was purchased from Urchin Software Corporation in April 2005 and Google re-branded the product and released it in November 2005 as Google Analytics.  True or False?

Answers:

• False

• True

20. CTR is short for?

Answers:

• Click Through Ratio

• Check The Reports

• Click Through Rate

• Customer Trending Report

21. What is GDN?

Answers:

• Google Digital Nodels

• Google Display Network

22. Which page should the tracking code be installed to?

Answers:

• Index Page

• All Pages

• Mobile Pages

• Ecommerce Pages

23. What sources of traffic constitute as "Direct Traffic" on Google Analytics?

Answers:

• Traffic of which the referrer is unknown

• Typing in the URL in the browser

• All of these

• Accessing from browser bookmarks

24. What single page interface gives you an overview on how your properties are performing?

Answers:

• Dashboard

• Instrument Board

• Command Deck

• Control Deck

• Control Panel

25. Which of the following is a requirement for linking your Google Adwords and Google Analytics accounts together?

Answers:

• The Adwords budget is $1 million per month or higher

• The same Google account email address is used for both services

• A corporate account is used, rather than a personal account

• There are multiple people at the organization using both services

26. What is the bounce rate?

Answers:

• Percentage of visitors tracked

• Percentage of returning visitors

• Percentage of page visitors who leave the site

• Percentage of Clickthroughs

27. Can you see what mobile devices viewed your site?

Answers:

• No

• Yes

28. What feature does real time reporting provide?

Answers:

• Number of people on the site, where they came from and what they are viewing

• How many people are ready to buy.

29. What is the purpose of the real time tracking feature?

Answers:

• Real time tracking does not work so there is no purpose.

• To show instantaneous information on a site

• To show future information on a site

30. What technology does Google Analytics use to track visitors?

Answers:

• JavaScript

• XHTML

• ActionScript

• WebKit

31. Can you integrate a Google Adwords Campaign into Google Analytics?

Answers:

• No

• Depends on the campaign type

• Yes

32. The keyword tool is used for what purpose?

Answers:

• provides relevant information on keywords or phrases

• tells you what a keyword or phrase costs

33. If you build mobile apps, Google Analytics offers Software Development Kits for iOS and Android so you can measure how people use your app.  True or False?

Answers:

• False

• True

34. How long does it take for reports to show up in the dashboard?

Answers:

• 3 days

• a week

• two weeks

• a month

• within 24 hours

35. How many websites can be tracked by one person or company in Analytics?

Answers:

• Up to 10

• Up to 1,000

• Unlimited

• Up to 5 million

36. Google Analytics helps you measure the impact of mobile visits to your website.

Answers:

• true

• false

37. True or False? In Google Analytics, you can find out which browser a visitor uses to read your blog.

Answers:

• False

• True

38. Which is a possible reason your site is not showing data in Analytics reports after installing the tracking code?

Answers:

• Interfering Scripts on your page

• Incorrect filter settings

• Incorrect tracking code

• All of these

39. Google Analytics can be integrated with which other Google service?

Answers:

• Google Adwords

• Google Adsense

• Google News

• Google Places

40. What does the Funnel Visualization report allow?

Answers:

• Tracking effective search terms

• Tracking visitors on the path to conversion

• Tracking AdWords

• Tracking outbound clicks

41. What is the term for when a visitor reaches a goal?

Answers:

• Score

• Lead

• Conversion

• Sale

42. Which report shows the funnel path?

Answers:

• The Goals Report

• The Top Entrance Pages report

• The Funnel Visualization report

• The Top Exit Pages report

43. Where does Google Analytics use JavaScript?

Answers:

• In the tracking code

• In the IP Masking function

• To generate the PDF reports for emailing

• It does not use JavaScript at all

44. Which information can you get about your website's pages in the "Content" section?

Answers:

• The number of times the page has been seen

• The bouncing rate

• The average time spent on the page

• All of these

45. Google Analytics reports can be emailed in which formats?

Answers:

• All of these

• CSV

• PDF

• XML

46. What does RPC stand for?

Answers:

• Returning patron clickthrough

• Referral provider code

• Rate per cost

• Revenue per click

47. What does CTR stand for?

Answers:

• Clickthrough Rate

• Cost transaction rate

• Commerce testing ratio

• Content transfer rate

48. What does CPC stand for?

Answers:

• Content provider code

• Cost per click

• Cancelled payment cost

• Click passthrough cost

49. Referral Traffic Source displays:

Answers:

• The domain name of the sites users visited after leaving your website.

• The domain name of the sites that referred traffic to your website.

• The keywords users typed in search engines to find you.

• The domain names of your competitors.

50. Google Analytics will not tell you:

Answers:

• What page a visitor came to first

• The browser used by blog readers

• Which website referred them to you

• From what page they left your site

• The kind of products they’ve bought before

51. What language is the tracking code written in?

Answers:

• Python

• CSS

• Javascript

• HTML

52. What is Ecommerce Conversion Rate?

Answers:

• Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that resulted in no transaction.

• Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that browsed your site.

• Ecommerce Conversion Rate is the number of visits that resulted in no e-commerce transaction.

• Ecommerce Conversion Rate is the percentage of visits that resulted in an e-commerce transaction.

53. What is referred to as interactions across different digital media?

Answers:

• Multi-Channel Funnels

• web surfing

54. What is another name for the entrance page?

Answers:

• home page

• landing page

• the same as the exit page

• linked page

55. What is a Hit?

Answers:

• The loading of an html web page

• All of these

• The loading of an image on a web page

• A request to a web server for a file

56. You can measure your conversions with...?

Answers:

• Unable to measure conversions

• Goals

• Daily Events

• Keywords

57. How does Google Analytics define a keyword?

Answers:

• A word searched for using your internal site search

• A subset of terms used in your website navigation

• A word searched for using an external search engine, such as Google

• A tool used to determine the competition of search terms

58. If your website has a bounce rate of 80% then which of the following is TRUE?

Answers:

• 80% of your visitors left your site from the entrance page.

• 20% of your visitors happily start jumping every time they visit your blog.

• 80% of your visitors browsed at least five pages.

• 80% of your visitors left your site after reading three articles.

59. Can you use Google Analytics and Urchin at the same time?

Answers:

• Yes

• No

60. What is the most likely reason reports contain no data?

Answers:

• Unauthenticated user

• No relevant searches

• No site visitors

• Tracking code not installed properly

61. Under Map Overlay, which country is excluded from the map?

Answers:

• Iran

• Spain

• North Korea

• None

62. How often is Google Analytics data processed?

Answers:

• Every 24 – 48 hours

• Once daily at 12 AM

• Throughout the day

• Once per week

63. What does CPM stand for?

Answers:

• Cost per thousand impressions

• Content provider marketing

• Control panel menu

• Calculated payment model

64. What is a goal in Google Analytics?

Answers:

• A function used to change the layout of the reports dashboard

• A webpage or action that serves as a conversion for your site

• A target number of keywords to be indexed by the search engines

• A target number of pages to indexed

65. What is a pageview?

Answers:

• PDF download

• A browser request to the server

• A single page load by a browser

• A unique visitor’s single session

66. What do Goals track in Google Analytics?

Answers:

• Revenue Generated

• Conversions

• Advertisements Served

• Clickthroughs

67. How do you exclude internal traffic from your Google Analytics reports?

Answers:

• Delete traffic from the city you live in

• Set an exclude filter for your IP address

• Use the IP Masking feature

• Use the _donotTrackIP () method

68. Daily visits are viewed on what type of graph?

Answers:

• bar graph

• percentage graph

• line graph

• circle graph

69. What is a Bounce?

Answers:

• A visitor who visits only one time

• A returning visitor

• A visitor who visits only one page

• Tracking code

70. What does Analytics use the IP addresses of web visitors for?

Answers:

• To provide general geographic reporting

• To execute the required JavaScript

• To provide the buying habits of your web visitors

• To provide the search history of your web visitors

71. Which JavaScript events can Google Analytics track?

Answers:

• User initiated events

• Google Analytics cannot track JavaScript events

• Any JavaScript event

• DOM Events

72. Keyword drilldown allows you to learn what?

Answers:

• Landing pages for ecommerce conversions

• Landing pages for a given keyword

• The most common landing page

• The most common exit page

73. How soon after correctly installing Analytics will you see information in your reports?

Answers:

• It can take as long as 1 month

• Within 1 week

• Immediately

• Generally within 24 hours

74. What is the advantage of importing your  Adwords cost data into your Google Analytics reports?

Answers:

• Google will give periodic discounts on Adwords for importing the cost data

• You can manage your Adwords campaigns from your Analytics dashboard

• You can track the effectiveness of your Adwords campaigns

• You cannot import Google Adwords cost data into Analytics

75. The Ecommerce tab under Explorer does not include which of the following?

Answers:

• Average value

• Visitor’s mobile device name

• Revenue

• Per visit value

76. Remarketing via Google Analytics segments and metrics requires

Answers:

• audiences setup in the remarketing backend

• AdWords and Analytic accounts linked

• the Double Click cookie to be incorporated in the script

• a your privacy statement on your site

• All of these answers

77. What is the protocol for running another analytics package on your site in addition to Google Analytics?

Answers:

• Contact Analytics Support

• Google does not allow this

• Install both tracking codes

• Other analytics packages do not allow this

78. What is the "Conversion Optimizer"?

Answers:

• It ensures that you track the IP Address of someone on your site

• It suggests goals for your website

• It makes people sign in or register on your site

• It can automatically adjust your bids to maximize conversions at the minimum price.

79. Which is the best metric to use to measure visit quality?

Answers:

• Traffic Sources

• Referring Site Traffic

• % New Visits

• Bounce Rate

80. What category do you select to show the web browsers most used to view your site?

Answers:

• Location

• Technology>Browser & OS

• Traffic Sources>Direct

• Behavior>New vs Retuning

81. What can you NOT do with Google Analytics:

Answers:

• Set up goals to track conversions

• Track multiple sites using a single account

• Track personally identifiable visits

• Grant admin privileges to other users

• Measure Google Adwords performance

82. What does "on/off" in the Active Goal column of the Profile Settings page mean?

Answers:

• Deletes unused goals

• Tells Google Analytics whether or not to include the tracking in the reports

• Hides unused goals

• Tells Google Analytics whether or not to track the goals

83. If the Google Analytics tracking snippet appears after invalid Javascript in a site's code, what happens?

Answers:

• No tracking occurs

• Tracking occurs without key information

• Tracking occurs normally

• The page isn’t loaded

84. Can you control which advertising campaign gets credit for conversion?

Answers:

• Yes, automatically

• No

• Yes, through modifying all tagged links

85. Where would you remove a filter from a profile?

Answers:

• From the Filter Manager option in the Analytics Settings menu

• You cannot delete a filter, you must issue a new profile instead

• From the Filter option in your Analytics dashboard

86. What feature is included with Google Analytics?

Answers:

• Code Cleanup

• Content Backup

• Design Services

• Map Overlay

87. True or False?If you are tracking your site with ga.js, you can use the same code for secure and non-secure pages.

Answers:

• True

• False

88. An Exclude filter will do which of the following?

Answers:

• Google Analytics does not have an exclude option

• Disable any profiles that are no longer used

• Discard all pageviews that match the filter string

• Enable you to control which users are allowed to see which parts of the Analytics reports

89. Which of the following is true about Cost Analysis?

Answers:

• It only works if integrated with Google+

• It is in beta

• It is also offered by Facebook

• It is a paid subscription

90. How do you enable event tracking?

Answers:

• Use the radial buttons in the settings menu

• Use the _trackEvent method

• Add event tracking to your filter pattern

• Add event tracking to your custom reports

91. If you link Analytics to AdWords do you need to tag links?

Answers:

• Yes

• No

92. How long must a user be idle for when new activity counts as a new session?

Answers:

• 30 minutes

• 3 minutes

• 10 minutes

• 15 minutes

93. Traffic Sources Overview does NOT tell you...

Answers:

• The visits you received from social platforms

• Referrals from other websites

• The visits from your advertising campaigns with AdWords

• The page link where most of your visitors land

94. What is bounce rate?

Answers:

• The percentage of exits from a particular page

• The percentage of viewers who quickly click through to another page on your site

• The page loading speed ratio

• The percentage of visitors who only visit the page on your site that they landed on before leaving

95. Which of these can you NOT do with your data?

Answers:

• Make your data publicly visible

• Submit your data anonymously to Google

• Share your data between Google products

96. How much personally identifiable information does Google Analytics track?

Answers:

• None

• Email

• Ecommerce information

97. Which component of the _trackEvent method  is optional?

Answers:

• opt_value

• action

• category

98. Which of these is NOT required to track visitors?

Answers:

• JavaScript

• Browser

• Authentication

• 1st Party Cookies

99. What is an advanced segment?

Answers:

• A group designated at super users of the reports in your company

• A report that allows you to group certain types of visits together

• A grouping of goals and funnels

• A function used to change the layout of the reports dashboard

100. Can you track downloaded files?

Answers:

• Yes, but only with tagged links.

• No, downloads are external to a current page

• Yes, it happens automatically.

• No, tracking requires the JavaScript code.

101. Funnel Visualization allows you to analyze visitor conversion under which type of report?

Answers:

• Visitors

• Goals

• Traffic Sources

• Content

102. What is the GET method?

Answers:

• An analytical method that uses metrics in combination with historical data to forecast trends

• A philosophy instilled in Google Analytics employees used for increasing productivity

• A way of reporting optional information not included in the standard Google Analytics tracking code

• A way of passing paramaters of an HTTP request from the browser to the server

103. Which of these registers as Direct Traffic in Google Analytics?

Answers:

• Visits derived from clicked bookmarks

• Visits from a search engine

• Visits clicked from a link on another website

• Visits from an Adwords ad

104. What is a Default Page?

Answers:

• The page to which your server defaults when no page on the domain is specified

• The page web views see when they try to access a page that no longer exists or has changed location

• The landing page of your Google Analtytics dashboard

105. Can you track ecommerce transactions?

Answers:

• Not under HTTPS

• No

• Yes, with most third party shopping carts.

• Yes, with Google Checkout

106. You can view your site speed in the "Site Speed" tab under:

Answers:

• Events

• Timer

• Content

• Conversions

107. What form of cookies does Google Analytics use?

Answers:

• 1st Party

• 2nd Party

• 3rd Party

108. In what Standard Reports tab can you find "In-Page Analytics?"

Answers:

• Audience

• Real-Time

• Conversions

• Content

109. What does the Google Analytics Opt-out browser Add-on do?

Answers:

• There is no such thing as a Google Analytics Opt-out browser Add-on

• Allows a website owner to view Google Analytics information for any website through a browser plug-in

• Allows web users to choose not to send information about their visit to Google Analytics

• Allows website owners to opt-out certain undesirable traffic to their site

110. What is the difference between Source and Medium?

Answers:

• Source is the origin, while Medium is the channel from which it arrived.

• Source is the type of campaign that drove a visit, while Medium is the channel from which it arrived.

• Source is the way a visitor arrived, while Medium is the origin.

• Source is the origin, while Medium is the referrer from which it arrived.

111. How does changing the name of your account affect the Google Analytics code already on your website?

Answers:

• You cannot change the name of your account once it has been chosen

• You need to update your current code

• You need to generate new code

• It has no effect

112. When using the _trackEvent  method, what is a category?

Answers:

• The name you supply as a way to group objects you want to track

• The source of the traffic being tracked in the event

• The report you wish to add the event to

• The format you with to receive the report in

113. What is the unique visitor count?

Answers:

• The average number of visits to a website profile by a user over a specified period of time

• The sum of all visits to a website profile over a specified period of time

• A duplicate-free count of cookies visiting a website profile over a specified period of time

• The count of visits per user to a website profile over a specified period of time

114. What is a filter pattern?

Answers:

• The actual text string against which Google Analytics will attempt to match pageview data

• The function used to change the colors and layout of the Google Analytics reports

• The report that breaks down the geographical profile of web visitors

• Another name for the pageviews per visit metric

115. Under what tab can you find the name of the mobile device used from mobile users?

Answers:

• Mobile

• Custom

• Technology

• Locations

116. Why doesn't Analytics report most pageviews that are loaded through an RSS reader?

Answers:

• Most RSS readers cannot load ActionScript

• Trick question – Analytics does report these pageviews

• Most RSS readers cannot execute JavaScript

• Most RSS readers cannot execute WebKit

117. How does Google assure the tracking cookies do not interfere with your own cookies?

Answers:

• There is no assurance from Google

• All names begin with _utm. to avoid naming conflict

• Only Google is allowed to use tracking cookies

• Analytics tracking cookies use technology only available to Google

118. Where can you specify your site's Default Page within Google Analytics?

Answers:

• From the Views Setting page

• You cannot change the default page in Google Analytics

• You will specify the default page in your tracking code

• From the Google Analytics dashboard using advanced filters

119. Where does Google recommend the Analytics code be placed?

Answers:

• Immediately before <body>

• Immediately before the </footer>

• Immediately after the </body>

• Immediately before </head>

120. What is Average Page Depth?

Answers:

• The number of pageviews per visitor

• The number of clicks a page is away from the homepage of your site

• The number of pages on a site that visitors view during a single session

• The average number of pages included in your subnavigation

121. How do you set your reports to show domain names when tracking multiple domains in the same profile?

Answers:

• Use the _linkByPost function

• Set an advanced filter

• Add the tracking code to the footer of the page instead of the header.

• It is not possible to track multiple domains in the same profile.

122. What is the cost of Google analytics?

Answers:

• There is a one month free trial, then $4.99/month after

• None, it is absolutely free with no fine print

• Yearly fee of $24.99 but this fee is waived if you also have an Adwords account

• Free, but the free version is limited to 10 million pageviews a month

123. Once you hit ____ million page view (per month) Google Analytics may be delayed, or not process additional visits. The free version is limited to ____ million page views per month.

Answers:

• 15

• Unlimited

• 5

• 10

124. Which dimension is not used in Motion Charts?

Answers:

• Z-Axis

• X-Axis

• Size

• Y-Axis

125. Each API request is limited to a maximum of how many entries per response?

Answers:

• 5,000

• 100,000

• 1,000

• 10,000

126. Which of the following does Google Analytics track?

Answers:

• Pagerank

• Web page validation

• All of the above

• Website visitors

127. It's possible to track inbound traffic from PDF documents using Google analytics by:

Answers:

• Creating an advanced segment with a medium of “PDF”

• Tracking inbound clicks from PDFs is not possible in Google Analytics.

• Creating an advanced segment with a referral source of “PDF”

• Using campaign tags on links contained in the PDF

128. How many goal sets can be used per profile?

Answers:

• 20

• Up to 150

• Unlimited

• 6

129. When would you NOT use a regular expression?

Answers:

• Filtering data within the reporting interface

• Tracking equivalent pages

• Setting up a funnel

• Setting up goals

• Creating filters

130. If an ad is shown 20 times and receives 3 clicks, the CTR is?

Answers:

• 15.70%

• 20%

• 15%

• 5%

131. How many profiles can be created per account ?

Answers:

• Unlimited

• 100

• 50

• 10

132. How will you track downloads from a Facebook tab?

Answers:

• referral

• Virtual Pageviews

• Campaign Tags

133. If you opt in then opt out, what will happen to your data?

Answers:

• All data continues and will be there if you ever opt back in

• You can not opt out after an opt in

• All information will be deleted

• Data will not be removed after opt out

134. _addItem() can take several arguments. Which is NOT required?

Answers:

• sku

• order ID

• price

• category

• quantity

135. Can you track clicks to 3rd party sites?

Answers:

• No, outbound links do not have my tracking code

• It depends on the page they are navigating to.

• Yes, but you must prevent the browser from immediately navigating away.

• Yes, it happens automatically.

136. How many dashboards can you create per user account?

Answers:

• 15

• 25

• 10

• 20

• 5

137. The Meta Description tag is a component of your search engine ranking.

Answers:

• False

• True

138. What call is necessary to simulate a pageview?

Answers:

• _Pageview()

• _reload()

• _trackPageview()

• _SimulatePageview()

139. How do you track banner ad exits?

Answers:

• Track Page View Function

• Track Exit Function

• Track Bounce Page Function

• Tracking occurs automatically

140. After how long does a visitor drop out if he remains inactive in the real time report ?

Answers:

• 10minutes

• 5 minutes

• 25minutes

• 30 minutes

141. The Depth of Visit report can be found where?

Answers:

• The Visitor Trending section

• The Traffic Sources section

• The Content Optimization section

• The Visitor Loyalty section

142. Which specific report is NOT available in the ecommerce section?

Answers:

• Total Revenue

• Average Order Value

• Market Segmentation

• Product Overview

143. True or False: When you define funnel steps for a goal, it won’t count as a completed goal unless a visitor goes through all the steps.

Answers:

• True

• False

144. How many goals are allowed per goal set?

Answers:

• Unlimited

• 5

• 4

• Up to 150

145. How do you upload historical data into a new Google Analytics account?

Answers:

• You cannot upload historical data

• Contact Analytics Support

• Use the Upload Historical Data option in the Setting Menu

146. If you do not have an active Google Adwords account, the free version of Google Analytics is limited to how many pageviews per month?

Answers:

• 5 million

• 100 million

• There is no limit

• 10 million

147. What does the Google Analytics URL Builder do?

Answers:

• Generates urls to use for tracking outgoing links

• Generates urls to use for tracking incoming links

• Analyzes urls for search engine optimization

• Builds urls for your web pages to include in your Google Analytics tracking code

148. You can officially add this many profiles to a single Google Analytics account:

Answers:

• Unlimited

• 10

• 50

• 25

• 1

149. How does Analytics count webpage hits from RSS or Atom readers?

Answers:

• You must set up an a separate Analtycis profile for RSS pageviews

• It installs the JavaScript in the reader temporarily

• It installs a persistent cookie in the reader

• Analytics cannot track these hits

150. The regular expression 51 matches

Answers:

• 51

• 1, 5, 15, 51

• 5

• 5, 1

• 5, 51

151. In how many languages does Google Analytics work?

Answers:

• 30

• Between 10 – 20

• Over 87 different languages

• Over 40 different languages

152. Where can the Average Page Depth be found?

Answers:

• A report does not exist for this

• The Average Pageviews report

• The Depth of Visit report

• The Time of Site report

153. What function do you call to set custom visitor segments?

Answers:

• _VisitorType()

• _setCustomSegment()

• _setVar()

• _TrackCustom()

154. What is the built-in limit to the number of rows you can export?

Answers:

• 500

• 1,000

• 5,000

• 1,500

155. In which language is Google Analytics not available?

Answers:

• Arabic

• Slovak

• It is available in all languages

• Thai

156. What is an Impression?

Answers:

• A display of a referral link or advertisement

• A pageview

• The overall feeling a visitor gets when visiting your website

• A unique visitor

157. Why is it impossible to install Google Analytics on pages that use frames?

Answers:

• Because frames are auto-tagged and you cannot override this with new code

• Because the page has too many elements to track

• Because frames cannot execute JavaScript

• It is acutally quite possible to install Analytics on these pages

158. Can you export more than 500 rows of report data?

Answers:

• Yes, only when choosing to export as an Excel file

• Yes, you can export an unlimited number of rows from the Google Analytics Advanced Data Mangement dashboard.

• Yes, by adding “&limit=x” (where x is number of exported rows) to the end of your export URL

• No, 500 is the limit

159. Which users have access to your analytics?

Answers:

• Both users with access to your AdWords account and users to whom you have granted access

• Only users with access to your AdWords account

• Neither users with access to your AdWords account nor users to whom you have granted access

• Only users to whom you have granted access

160. How many users can you grant access to your Google Analytics account?

Answers:

• Any number

• Up to 10

• Up to 50

• Up to 150

161. Which of the following is a valid entry to exclude traffic from IP addresses?

Answers:

• 10.0.0.1-14

• ^176\.168\.1\.([1-9]|1[0-9]|2[0-5])$|^10\.0\.0\.([1-9]|1[0-4])$

• 176.168.1.1-25

• 176.168.1.1-25 and 10.0.0.1-14

162. How many Analytics accounts can be linked to an AdWords account at any given time?

Answers:

• Unlimited

• 10

• 1

• 100

163. Which feature allows you to spot otherwise hidden trends in Google Analytics?

Answers:

• Map Overlay

• Pivoting

• Funnel Visualization

• Benchmarking

164. Which of the following is a predefined filter?

Answers:

• Exclude traffic to the subdirectories

• Search & Replace

• Advanced

• Exclude Pattern

165. How can you restore a Google Analytics account after it has been deleted?

Answers:

• There is no way to recover a deleted account

• Analytics support can sometimes restore it within two weeks of deletion

• By using the “Recover Account” option on the GA homepage

166. Which expressions are valid for use in Advanced Segmentation?

Answers:

• Filter Specific Expression

• Filter-Compatible Regular Expression

• Irregular Expression

• Referral Expression

167. How does the number of entrances differ from the number of visits to the entire site?

Answers:

• Same number of entrances and total visits

• More entrances than total visits

• Less entrances than total visits

168. What is IP Masking in Google Analytics?

Answers:

• Analytics enhances the IP information made available for more detail

• This function does not exist in Google Analytics yet

• Analytics removes the last octet of a visitors IP address

• Analytics provides random IP addresses for total security and privacy

169. How do you set up IP Masking?

Answers:

• This function does not exist in Google Analytics yet

• Use the _gat. _anonymizeIP () method

• Use the _trackPageview function

• Select IP Masking from the Settings Menu

170. The time on page metric ignores which visitor page?

Answers:

• First page viewed

• Pages that are fully loaded

• Secure page views

• Last page viewed

171. How do you track repeat purchasers?

Answers:

• _setVar()

• _RepeatVisitor()

• _setCustomSegment()

• _TrackCustomer()

172. What does the _addIgnoredOrganic () method do?

Answers:

• This function is no longer supported by Google Analytics

• Treats search engine keywords as direct traffic

• Treats all search engine terms as keywords

• Separates organic keywords from paid keywords

173. What can be the effect of adding more than one Include filter to a profile?

Answers:

• You will have your report customized exactly the way you want it

• You will need to also add more than one Exclude filter

• Nothing, this has no effect on reports

• Can cause data to not show in reports

174. Which function do you call to track Flash events?

Answers:

• _setCustomSegment()

• _setVar()

• _trackPageview ()

• _FlashEvent()

175. The Dashboard can contain up to how many widgets?

Answers:

• 15

• 12

• 25

• 10

• 20